Skip to content

§1 ALLMÄNT

MILOII BUTIK. ORG : 556724-1491

Samtliga priser på MILOII s webshop är inklusive 25% svensk moms. Vi reserverar oss för eventuella prisfel och prisjusteringar. Är du under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd för få att beställa hos oss. Miloii reserverar sig för eventuella "tryckfel" samt färgavvikelser på produkter presenterade på MILOII´s webshop.

Vi arbetar för att våra foton skall vara så representativa som möjligt och överensstämma med verkligheten. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Alla varor förblir MILOIIS egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda. Försök till bedrägerier polisanmäls. MILOII förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

§2 BESTÄLLNING & BEKRÄFTELSE

Genom att du godkänner MILOII s köpvillkor samtidigt som du skickar iväg din order uppstår ett bindande avtal mellan MILOII och dig som kund.
Vid mottagen order skickas automatiskt en orderbekräftelse per epost till din registrerade e-postadress. Denna orderbekräftelse fungerar även som garantibevis efter fullt erlagd betalning. 

MILOII reserverar sig från avvikelse i leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din order. Kan inte MILOII leverera enligt orderbekräftelse kommer du att kontaktas och ges möjlighet att justera eller annullera din order. Du kan göra din beställning på Miloii s webshop dygnet runt, varorna plockas normalt sett nästkommande helgfri vardag.

Mer info hittar du i köp villkoren §4 Leveranser.

§3 BETALNING

Miloii´s webshop har du möjlighet att betala din beställning på följande med Klarna där du kan välja på att betala med:

  1. Kredit- el betalkort.
  2. Faktura via Klarna

Tillåtna kort för betalning är VISA och Mastercard utfärdade inom Europa, Miloii tar inte ut någon extra avgift då du använder denna betalningsform.
När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner Klarna för att garantera snabb och säker betalning. Vid betalning med kort dras köpesumman direkt på ditt kort. Transaktionerna går via Klarna, en auktoriserad Service Provider (betalväxel) som kontrollerar att kortet är giltigt för köp.
For att göra betalningsalternativet säkert skickas all information krypterad med SSL (Secure Sockets Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

- Kortnummer lagras aldrig av MILOII.
- Klarna använder 3D Secure vid kortbetalning. 3D Secure ar en teknisk säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercardi syfte att ge kortutgivaren möjlighet att verifiera sin kortkunds identitet vid handel på internet.

För ökad säkerhet ska du som kund uppge ditt kontokorts giltighetstid samt CVC-/CVV-kod, som är tryckt i signatur fältet på baksidan av ditt kort

2. Faktura

Med Klarna har du möjlighet att betala med faktura.
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Få hem varan innan du betalar. Betalningstid - alltid 14 dagar. Du kan även använda dig av delbetalning vid Fakturabetalning.

Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen

Ladda ner dina fakturor från Klarna
En aviavgift om 59 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebar att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post.
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Alla levererade varor är MILOIIS egendom tills full betalning erlagts.

Trots att alla ansträngningar görs för att se till att informationen på vår webbplats är korrekt, kan vi då och då upptäcka ett fel i prissättningen av produkter. Om vi ​​upptäcker fel av prissättningen av en produkt i din beställning, kommer vi att meddela dig så snart som möjligt. Vi är inte skyldiga att acceptera eller fullfölja en beställning för en produkt som annonserades till ett felaktigt pris, under förutsättning att felet var igenkännbart och förbehåller oss rätten att avbryta en sådan beställning som har accepterats eller är i transit. Om du beställer en produkt som felaktigt prissatts av någon anledning, kommer vi att maila eller ringa dig för att informera dig om att vi inte har accepterat din beställning och/eller att den relevanta delen av din beställning har avbrutits. Om du redan har betalat för varorna återbetalar vi hela beloppet så snart vi kan. I händelse av att produkter återkallas under transporten kommer vi att behandla din återbetalning när produkterna har returnerats till oss.

§4 LEVERANS

Miloii erbjuder fri frakt vid köp över 4000 sek på varor sålda till ordinarie pris.

Fraktkostnaden är på 139 SEK inom Sverige. Danmark 259 SEK. 

MILOII skickar alla beställningar med fraktbolaget. Skickas inom 2-5 vardagar, inom Sverige.

MILOII står för transportrisken dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss. 


Om MILOII inte kan leverera inom avtalad tid informeras du utan dröjsmål om anledningen till förseningen och vi avtalar en ny leveranstidpunkt.

Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet utan kostnad.

  1. Paket - Hämta varorna på närmaste utlämningsställe.
    Fraktbolaget skickar din beställning till det utlämningsstället närmast din leveransadress. Avisering sker via sms (mobilnummer fylls i innan du slutför ditt köp i kassan). Om mobilnummer inte anges aviseras beställningen via mail.
    När vi packat varorna får du en leveransbekräftelse via epost där du får information om din sändnings kolli-ID, vilket ger dig möjlighet att spåra godset på fraktbolagets hemsida.
    Giltig legitimation samt avin eller sms.et ska uppvisas vid uthämtning av försändelsen.
  2. Hämta i butik
 

Om det passar dig har du även möjlighet att hämta paketet i butiken, då efter att du fått ok av Miloii på orderbekräftelsen. Dessa paket kan bara hämtas upp då butiken är öppen.

MILOII

Engelbrektsgatan 17
211 33 Malmö
Sverige

 

§5 ÅNGERRÄTT/RETUR

När du handlar på Miloii's webshop har du alltid 14 dagars ångerrätt.
Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot dina varor. Du som kund bekostar returfrakten. Om en vara är defekt eller felaktig står vi självklart för returportot. Varan skall vara oanvänd och originalförpackning samt eventuella hangtags skall bifogas returfrakten. Returer som gäller badkläder, underkläder och smycken skall förseglingen (plomberingen) vara kvar för att få returneras.


Samtliga returer, byten och reklamationer måste godkännas av MILOII innan de skickas tillbaka.

Returer

För att göra en retur på ditt köp kontaktar du kundservice via shop@miloii.se, du kommer då att få instruktioner om hur returer går till.

Du har rätt att returnera din vara inom 14 dagar från det att du mottagit din vara, förutsatt att varorna är oanvända och otvättade. Men du är naturligtvis tillåten att prova varan för att se att den passar dig.

Var noga med att du inte har någon parfym eller en deodorant på dig som kan lämna doft eller märken i varan.( tänk även på smink). Skor skall provas på en matta för att inte skada klacken/sulan. Varorna ska vara i samma skick och antal som när du fick dem. Eventuella hangtags får inte tas bort från plagget, och originalförpackningar såsom skokartonger skickas alltid med tillbaka.

Packa dina varor såsom du fick dem från Miloii. Du ansvarar för att paketet kommer tillbaka till MILOII. Vi kontaktar dig via e-mail när vi har behandlat din retur.

Kostnader

Vid en retur står du själv för returfrakten. Önskar att ni skickar retur till utlämningsställe Coblers Triangeln eller Hemköp Triangel. 

Reklamationer

Har du fått felaktiga varor eller blivit felexpedierad, kontakta oss snarast via epost,
Vi står naturligtvis för frakten vid reklamation. Upptäcker du en skada på paketet innan du öppnar det, så ska det anmälas till fraktbolaget eller till ditt utlämningsställe. Återbetalning vid retur.

Återbetalning görs efter att varan har returnerats samt mottagits i det originalskick. Beloppet för varan förs normalt sett tillbaka till kundens konto inom ca 5-10 bankdagar. Dock återbetalas inga pengar för fraktkostnader.

 

§6 REKLAMATION

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen.
Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta MILOII, oss så snart som möjligt, dock senast inom 30 dagar.

Man kan dock inte reklamera en vara på grund av att färgen inte överensstämmer exakt med den på bilden, eftersom färger upplevs olika beroende på vilken skärm du använder när du tittar på varan.

MILOII står för frakten vid felleveranser samt reklamationer.

Samtliga reklamationer måste godkännas av Miloii innan de skickas tillbaka.
Vid reklamationer skall Miloii egna reklamationsblanketter alltid användas, dessa erhåller du genom kontakt med Kundservice via shop@miloii.se
Vid returnering av paket ansvarar man som kund för paketet tills det nått Miloii.
Om det passar dig är du välkommen att reklamera din vara direkt i butiken.

MILOII

Engelbrektsgatan 17
211 33 Malmö
Sverige
Öppettider i butiken
Tisdagar -Fredag 12.00-18.00
Lördagar 11.00-16.00

 

Återbetalning vid reklamation

Återbetalning görs efter att varan har reklamerats samt mottagits och godkänts som reklamation av MILOII. Beloppet för varan samt eventuella fraktavgifter förs normalt sett tillbaka till kundens konto inom ca 5-10 bankdagar.

§7 SKADAT GODS & SAKNADE KOLLI

Skadat gods

Om varorna är skadade vid mottagandet skall du anmäla det omedelbart till fraktbolaget eller på utlämningsstället, alt. chaufför vid hempaket.
Detta gäller även om ytteremballaget är skadat, oavsett om du kan avgöra om varan är skadat eller inte. Du har som kund ingen skyldighet att ta emot skadat gods. Om det rör sig om dolda skador skall dessa anmälas senast inom sju arbetsdagar från mottagandet. Kontakta oss via shop@miloii.se och förklara skadan. Spara alltid originalförpackningen, och fotografera gärna produkten vid skada som ej noterats av utlämningsstället eller chaufför vid överlämnandet. 

Saknade kollin
Om din leverans saknar ett kolli skall detta anmälas omedelbart till fraktbolaget (utlämningsställe alt. chaufför vid hempaket).

 §8 SÄKERHET

Säkra betalningar

MILOII samarbetar med Klarna för inlösen av kort- och direktbanksbetalningar.
Klarna är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsföretag. Överföring av kortuppgifter är krypterade. Observera att MILOII inte lagrar några som helst kreditkortsnummer utan detta hanteras av Klarna. Klarna uppfyller kraven för PCI DS. Klarna använder sig av SSL kryptering som är den vanligaste formen av kryptering, som ofta används av banker.

Kortbetalningar och BankID

BankID är en framtagen teknik för att verifiera att den som handlar med ditt kort på internet verkligen är du.
Tekniken innebär att när du använder ditt kort för att köpa varor eller tjänster på internet är det upp till din kortutgivare eller bank att identifiera dig. Identifikationen görs genom att du anger ett personligt lösenord eller kod vid köptillfället.
Via krypterad kommunikation kontrolleras detta av kortföretaget via en speciell säkerhetsserver. Detta lösenord har du själv valt eller fått tilldelat av den bank som givit ut kortet. 

Cookies

Vi använder cookies för att underlätta ditt besök på Miloii's webshop, till exempel för att hålla reda på dina varor i kundkorgen. MILOII använder ej cookies för att lagra personlig information om dig. Om du inte vill acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie.

Personuppgifter

För att kunna beställa produkter på Miloii webshop måste du registrera dig som kund genom att öppna ett användarkonto. När du skapar detta konto kommer vi att fråga efter viss information, inklusive din e-postadress. För att kunna genomföra ett köp och för att vi ska kunna leverera varorna kommer vi även begära all information som erfordras för leverans.

Dina personuppgifter samlas in för att vi ska kunna leverera de tjänster som du efterfrågat, t ex så använder vi din e-postadress för att översända servicerelaterade meddelanden.

En genomförd beställning på MILOII´s webshop innebär att du godkänner våra allmänna villkor och samtycker till att dina personuppgifter och adress registreras i vårt kundregister. MILOII är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Inga uppgifter lämnas vidare utan används endast av MILOII.

 

§9 FORCE MAJEURE

Miloii är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter ar bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. Förbehållet i fråga om t ex konflikt på arbetsmarknaden och blockad gäller även om Miloii är föremål för eller själv vidtar sådan konfliktåtgärd. MILOII är inte heller skyldigt att i andra fall ersätta skada som uppkommer om MILOII varit normalt aktsamt.

MILOII ansvarar inte i något fall för indirekt skada. I force majeure ingår även myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

§10 TVISTER

Tvist avseende dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag, av svensk domstol.

Availability